Sociedad

Wert afirma que la seva llei vol resoldre "un problema enquistat des de fa temps"

El ministre d'Ensenyament, en una entrevista a la Cadena SER, remarca que "a Euskadi, Galícia i Balears s'han trobat solucions de convivència de les dues llengües i no hi ha problemes com el que s'ha plantejat a Catalunya"

José Ignacio Wert a la Cadena SERJAVIER JIMÉNEZ BAS

José Ignacio Wert manté que hi ha un problema lingüístic a Catalunya i que resoldre'l és l'objectiu de la llei que ha promogut. En una entrevista al programa Hoy por Hoy, el ministre afirma que "no és la voluntat de la llei crear cap tipus d'enfrontament, però sí resoldre un problema que està enquistat des de fa temps"

Wert també ha remarcat que "a Euskadi, Galícia i Balears s'han trobat solucions de convivència de les dues llengües. I no hi ha problemes com els que s'han plantejat a Catalunya"

El ministre ha apuntat que "si la Generalitat és capaç d'oferir una fórmula que garanteixi el que ha dictat el Tribunal Constitucional , que és que el pares que demanin que el castellà també sigui utilitzat com a llengua vehicular, nosaltres estem disposats a negociar"

Más información

"Em penedeixo de no haver mesurat el risc de l'expressió d'espanyolitzar als catalans, però a Catalunya no s'està convivint en l'ensenyament en castellà i català", diu el ministre sobre les polèmiques paraules que va pronunciar sobre l'ensenyament del castellà.

José Ignacio Wert també ha dit que "l''expresió "espanyolitzar" la va utilitzar per primera vegada la consellera Irene Rigau. Si per espanyolitzar s'entèn que els alumnes catalans aprenguin a sentir-se tan orgullosos de la seva identitat espanyola com de la catalana, llavors sí que ho volem fer. Crec que això no està passant ara mateix."

Wert: "Es opcional, a nadie se le obliga a estudiar Religión"

39:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130527csrcsrnac_13.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00