Economía y negocios

Només 2.000 funcionaris cobraran íntegrament la paga extra

Així ho ha detallat la Generalitat, de manera que els altres 165.000 no percebran aquesta paga. La reunió de la mesa de la funció pública ha acabat de nou amb els sindicats posant el crit al cel

Segons ha confirmat avui la Generalitat, els 2.000 empleats públics que cobren per sota de dues vegades el salari mínim, és a dir, menys de 18.068 euros anuals, seguiran cobrant íntegrament la paga extra. Mentrestant, els 3.000 treballadors que ara cobren per sobre d'aquesta xifra però que en retallar-los la paga extra no arribin als 18.000 euros anuals, només la rebran de forma parcial. Així ho ha transmès el Govern de la Generalitat als sindicats durant la Mesa de la Funció Pública que s'ha celebrat aquest matí, després que la Vice-presidenta Joana Ortega anunciés ahir que la mesura afectaria 6.000 treballadors públics de les categories més baixes.

Els sindicats s'han mostrat indignats, ja que creuen que la Generalitat no té cap intenció de negociar. Els representants dels treballadors creuen que la mesura no és una decisió econòmica sinó una opció ideològica de govern, ja que segons diuen, el Govern no hauria de prendre cap decisió respecte els treballadors públics mentre els pressupostos no estiguin aprovats. Reclamen que el Govern negociï l'increment del sostre de dèficit, la implementació de l'impost sobre els dipòsits bancaris o la recuperació de l'impost de successions.

Más información

La d'avui ha estat la tercera reunió de la Mesa de la Funció Pública en el que portem d'any.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00