Sociedad

El Constitucional admet a tràmit el recurs d'un jutge de Tarragona contra les noves taxes judicials

El magistrat del Jutjat Social 1 de Tarragona va plantejar una qüestió d'inconstitucionalitat respecte les taxes judicials impulsades pel ministre de Justícia Alberto Ruiz Gallardón

Un judici a l'Audiència de BarcelonaRADIO BARCELONA

TARRAGONA

Ara el Tribunal Constitucional li ha admès a tràmit. Diego Zafra, el titular del jutjat, creu que a través de la llei de taxes es vulnera l'article 24 de la Constitució en el que es garanteix el dret a la tutela judicial efectiva.

Així ho defensava fa un mes quan es va conèixer que havia presentat aquesta qüestió d'inconstitucionalitat: "No es pot negar que el ciutadà ha de pagar, evidentment, però no es pot dir que ho facin tots per igual. Els ciutadans de classe mitjana-alta fàcilment poden accedir-hi però què passa? Ja m'estan negant el meu dret a tenir una resposta judicial, ja sigui en primera instància o en recurs perquè no tinc aquesta capacitat econòmica? Anem a buscar el principi de proporcionalitat i el principi d'equitat"

Más información

En cas que el Tribunal Constitucional li donés la raó, el Ministeri de Justícia es veuria obligat a revisar la polèmica llei.

Eduard Enrech: "És normal que jo pagui les mateixes taxes judicials que el BBVA?"

24:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20121228csrcsr_14.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00