Sociedad

Boicotegen per segon cop les proves d'avaluació de primària

Els pares d'una escola del barri de Gràcia, a Barcelona, s'han negat per segon cop aquest matí a que els seus fills facin les proves d'avaluació de sisè de primària

Una imatge del CEIP Turó del Cargol, a BarcelonaBRULLET DE LUNA ARQUITECTES

La conselleria va donar a entendre divendres que havia arribat a un acord amb aquest grup de pares, que segons la consellera Rigau es van negar a fer l'examen al maig per protestar "contra la política de la troika"

Más información

Els pares van explicar llavors que no volien que els seus fills fessin la prova, "per protestar contra les retallades en l'escola pública" i per entendre que l'avaluació "és una pantomima". Una acusació, que diuen, pren encara més força vist el resultat de l'avaluació. "Es curiós -insisteixen- que en plena polèmica per la immersió lingüística l'avaluació detecti un empitjorament de les notes de català". El portaveu dels pares de sisè de primària, Jaume Colet insisteix que la seva negativa a participar de les proves no ha estat un "caprici inconscient" sinó un intent de cridar l'atenció sobre una "escola pública que està patint com mai".

"En aquest mes no ha canviat res. Per coherència hem pensat que havíem de seguir actuant igual que vam actuar. Pensem el mateix, no ha canviat res, i fer ara l'examen hagués estat incoherent i absurd".

Com ja va passar al maig, els 25 alumnes de sisé de primària del CEIP Turó del Cargol han entrat a classe dues hores més tard per no haver de fer l'examen. El Departament d'Ensenyament de moment es limita a confirmar uns fets que la Consellera qualificava divendres de "preocupants" perquè deia, "els pares han d'ajudar a l'escola a complir les seves obligacions"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00