Sociedad

L'Agència Tributària constata més de 400 factures irregulars de l'Institut Nóos

En base al nou document, el jutge José Castro ha imputat un nou delicte fiscal a l'exsoci d'Iñaki Urdangarín, Diego Torres, i l'ha citat a declarar el 3 de juliol

Foto de archivo de Diego Torres e Iñaki UrdangarinEFE

L'Agència Tributària constata les irregularitats en els negocis d'Iñaki Urdangarín i Diego Torres al capdavant de l'Institut Nóos. Els investigadors han detectat més de 400 factures irregulars per valor de 8 milions d'euros en el sí de les empreses que penjaven de Nóos. A més el document xifra en una trentena els treballadors "fantasma" que haurien fitxat Urdangarín i Torres per donar una falsa aparença d'activitat.

Segons l'informe de la delegació a Catalunya de l'Agència Tributaria, Diego Torres va arribar a ingressar més diners que Urdangarín al capdavant de l'Institut Nóos.

Más información

Entre 2006 i 2008, Torres va guanyar 2,6 milions d'euros, mentres que el Duc de Palma en va ingressar 1,8; corresponents al 42% dels beneficis que generava l'entremat societari.

L'informe recull més de 400 factures creuades per valor de 8 milions d'euros, on els investigadors constaten diverses irregularitats, entre elles "conceptes massa genèrics" i "quantitats rodones", "una distribució d'activitats i funcions poc clara" o "duplicitats".

El document també senyala que Urdangarín i Torres van contractar una trentena de treballadors "fantasma" i que van posar el seu servei domèstic a sou de l'Institut Nóos. Tot plegat, diuen els investigadors, per donar una falsa aparença d'activitat a les societats i poder deduïr més a Hisenda.

El document també constata que Urdangarín desapareix oficialment de Nóos el 2006, però que va seguir vinculat a ell fins el 2008, tot i que a l'ombra.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00