Sociedad

Els Mossos investiguen 26 casos de "ciberassetjament"

Els Mossos tenen obertes 26 investigacions contra depredadors sexuals que es dediquen a assetjar menors a través d'internet per aconseguir fotografies o vídeos seus eròtics o pornogràfics

Imatge d'una operació dels Mossos d'Esquadra contra abusos a menors a InternetACN

Segons la policia els casos es multipliquen perquè els pares són més conscients d'aquests perills i denuncien més que abans.

L'últim cas investigat pels Mossos ha suposat la detenció de 7 persones.El grup de ciberdelinqüència infantil de mossos investiga actualment 50 casos, dels quals la meitat són pel que es coneix com "grooming", assetjament de menors a través d'internet.

Els adults es fan passar per altres nens per aconseguir fotografies dels menors despullats o mantenint relacions entre joves o forçant fins i tot algun contacte personal amb els pedòfils. I tot sota amenaces de publicar aquestes imatges a les xarxes socials.

Más información

En l'última operació dels mossos, els detinguts, 7 en total, es guanyaven la confiança dels menors, i els amenaçaven de difondre imatges de cibersexe amb l'objectiu de mantenir relacions sexuals amb ells.

Fins al moment s'ha localitzat 3 víctimes de 14 anys, tot i que no es descarta que n'hi pugui haver més. Un dels detinguts a Lleida, tenia antecedents per abusos, i regentava un centre de fisioteràpia que aprofitava per acostar-se als menors. Un altre dels arrestats, de Vic, feia de monitor de lleure i a més, feia càstings, de grups musicals juvenils.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00