Sociedad

Torres Dulce autoritza continuar investigant l'espionatge a Camacho

La investigació penal havia quedat en suspens perquè la líder del PP català havia retirat l'acusació, però la fiscalia considera que es tracta d'un cas d'interés general per la condició de senadora de Camacho

Interfono de la sede de la agencia Método 3, en BarcelonaACN

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres Dulce, autoritza els fiscals del Cas Método 3 perquè continuin investigant qui ha darrera de l'espionatge a la líder del PP a Catalunya, Alicia Sanchez Camacho. El pacte entre Camacho i Método 3 amenaçava amb frenar el procés, però la fiscalia vol continuar fins al final.

La fiscalia s'agafa a l'interès general que té esbrinar qui estava darrere de la gravació del dinar que va mantenir Alícia Sanchez Camacho amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, per la condició de senadora de la líder del PP a Catalunya.

Más información

El futur de la investigació havia quedat en suspens després de l'acord al qual va arribar Sanchez Camacho amb l'agència de detectius.

La líder del PP va retirar la seva acusació frenant el procés per saber qui l'havia espiat. Ara la fiscalia es presenta com la garantia per arribar fins al final.

El problema era que hi havia arguments tant per continuar investigant com per arxivar el procés: D'una banda, la legislació preveu aturar la investigació en cas que la persona ofesa perdoni als qui haurien perjudicat la seva imatge i intimitat.

Ara bé, de l'altra, també permet continuar amb la causa si hi ha un interés general, i això és el que pensa el ministeri públic d'aquest cas, pel càrrec públic que ocupa Sanchez Camacho.

Ara la decisió final està en mans de la jutge que porta la investigació penal i que haurà d'acceptar els criteris de la fiscalia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00