Sociedad

Un "seguiment discret" per al segon violador de l'Eixample

La fiscalia encarrega als Mossos fer un seguiment discret a Alejandro Martínez Singul, que sortirà de la presó avui dijous, dia 4 de juliol, sense estar rehabilitat

Martínez Singul quan va comparèixer a judiciACN

El Ministeri Públic també ha ordenat protegir l'última víctima del conegut com a "segon violador de l'Eixample"

Avui surt de la presó Alejandro Martínez Singul, el segon violador de l'Eixample i els Mossos ja tenen ordre de la fiscalia de vigilar les seves passes. El Conseller d'Interior ja ha dit que el seguiment, en tot cas, serà discret. Martínez Singul quedarà en llibertat aquest dijous després de complir tota la condemna, tot i que els informes mèdics adverteixen que no està totalment rehabilitat i hi ha risc de recaiguda,

Más información

La Fiscal en cap de Barcelona ja ha demanat formalment als mossos que facin un seguiment del conegut com a segon violador de l'Eixample. Surt demà en llibertat després de complir íntegrament l'última condemna de quasi 4 anys de presó per haver intentat abusar d'una nena de 12 anys en un ascensor. Fonts penitenciàries han explicat a la Cadena SER que Singul surt sense estar rehabilitat del tot i amb un alt risc de reincidència, sobretot a mig i llarg termini i seguint el mateix modus operandi que en el passat, és a dir, atacs sexuals a noies menors d'edat. Tot i això, no es preveu que la seva perillositat vagi a més i pugi el nivell de violència. Com ja s'ha fet amb altres agressors sexuals, com per exemple, amb el mateix Singul, o amb el violador de la Vall d'Hebron, que va sortir de la presó fa un any, la fiscalia demana als mossos que tinguin un cert control sobre aquestes persones. És el que es coneix com a vigilància no invasiva i que bàsicament vol dir saber on viuen, fer-los alguna visita perquè siguin conscients que la policia els té controlats, saber amb qui es relacionen, si tenen intenció de marxar del país... El Conseller d'Interior, Ramon Espadaler ha assegurat que serà un control discret.

Alejandro Martínez Singul ha estat el primer intern a tot l'Estat en sotmetre's a la castració química, és a dir, segueix un tractament amb medicaments per inhibir el desig sexual. Serveis Penitenciaris ha previst un pla per a la seva sortida: que continuï medicant-se, que rebi un seguiment psicològic i social i suport per la seva reinserció. Encara no se sap on viurà.

La fiscalia de protecció de les víctimes també ha demanat als mossos que donin suport a l'última víctima de Singul, una noia menor d'edat, de qui el segon violador de l'Eixample té dictada una ordre d'allunyament de 500 metres fins l'any 2024.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00