Sociedad

La Generalitat ha reduït la plantilla a nivells de fa 5 anys

Ara se situa al llindar dels 160.000 treballadors, concretament 160.003. Són dades de finals de juny, a les que ha tingut accés la Cadena SER, i que consoliden la tendència a la baixa des de l'entrada al Govern d'Artur Mas

Funcionaris es manifesten davant el Departament de GovernacióACN

Els últims anys de tripartit va seguir augmentant el número de treballadors fins als 167.000, un màxim que coincideix amb l'arribada de Mas al Govern.

A partir d'aquí, punt d'inflexió, amb la pèrdua d'aquests 7.000 llocs de treball, una tisora que ha afectat bàsicament, i a parts igual, els departaments d'educació i salut.

Només al passat mes de juny han perdut la feina prop de 600 persones, pràcticament tots treballadors temporals o interins del sector sanitari. Des del govern ho justifiquen perquè als mesos de juliol i agost baixa notablement l'activitat.

Avui compareix al Parlament la Vicepresident Joana Ortega per explicar com va el pla de reordenació del personal públic. Arran de la crisi s'ha estudiat on sobre mans i on en falten.. Tot i que la previsió era de moure prop d'un miler de treballadors, fonts del Departament confirmen a la SER que al final no arribaran a 500 i asseguren que tots els canvis s'han fet de forma pactada.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00