Sociedad

Reclamen presó imminent per l'excap de la Creu Roja a Banyoles i el Pla de l'Estany, acusat d'abusos sexuals

L'assemblea de treballadors socials de les comarques de Girona reclama presó immediata per l'expresident de la Creu Roja a Banyoles i el Pla de l'Estany, Joaquim Homs, detingut per abusos sexuals a diversos joves. Asseguren que està coaccionant a altres joves, també víctimes dels abusos, però que fins ara no s'han atrevit a fer-ho públic

També volen denunciar Creu Roja per haver encobert el cas i critiquen que l'entitat no ha complert la promesa d'ajudar i donar suport a les víctimes

Els consta que Joaquim Homs ha tingut contacte telefònic amb dues de les quatre víctimes que no van denunciar els abusos i que els demana que no ho facin o bé, que declarin en favor seu.

A Homs se l'acusa d'abusar sexualment com a mínim de tres joves menors i el passat mes de juny el jutge ja va dictar una ordre d'allunyament que l'impedia acostar-se a ells. Però ara, l'assemblea de treballadors socials, assegura que Homs està pressionant els joves que no van denunciar-lo en un primer moment. Per això, reclamen que l'expresident ingressi immediatament a presó. El portaveu de l'assemblea Marc Sánchez, diu que mentre Homs estigui en llibertat aquests joves no el denunciaran.

Diu Sánchez que l'assemblea vol denunciar Creu Roja per haver encobert Homs. Insisteix que coneixien els fets i que ho demostra que l'apartessin ràpidament del càrrec quan es va destapar el cas.

L'assemblea també assegura que Creu Roja no ha fet cap pas per ajudar i donar suport psicològic a les víctimes, quan va anunciar que ho faria.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00