Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 14 de Diciembre de 2019

Otras localidades

El govern català introdueix l'anglès com a llengua vehicular a l'escola

La Generalitat vol que d'aquí a cinc anys, els alumnes de primària estudiïn el 12 per cent del currículum en llengua anglesa. Un percentatge que arribarà fins al 15% en el cas del la ESO i la formació professional

Ara mateix prop de 1250 centres de tot Catalunya, gairebé un terç del total, ja fan alguna assignatura obligatòria en llengua anglesa.

La idea del govern és que d'aquí a cinc cursos, tots els alumnes catalans de primària facin un 12 per cent del currículum en llengua anglesa. Un 15 per cent en el cas d'ESO i formació Professional i fins a un 18 per cent en el cas dels alumnes de Batxillerat.

Aquests percentatges no s'assoliran amb una recepta única per a tots els centres sinó que s'adaptarà a la formació que té el professorat a cada escola. Ara mateix, segons dades de la conselleria, només un 10 per cent del professorat té un nivell suficient com per fer classes d'alguna assignatura en anglès.

La consellera Rigau defensa que aquest nombre és suficient per començar si cada centre adapta els horaris del seu professorat. "Si un centre té dos professors amb nivell B2 d'anglès, el centre ha de disposar els horaris de tal manera que els docents puguin repartir aquest saber i afectar a més d'un grup". La idea és que si en un determinat centre un professor de química té nivell suficient d'anglès, pugui fer classes d'aquesta matèria en llengua anglesa a més d'un grup i a diferents cursos, perquè la suma de totes les hores fetes en anglès arribin fins als mínims curriculars que es marquen.

La Consellera preveu també que el nivell d'anglès dels professorat millorarà amb la incorporació d'interins més qualificats i amb plans d'acreditació específics per als mestres funcionaris.

Ara mateix un terç dels centres catalans ja apliquen aquesta formula de fer classes per exemple de ciències socials en llengua anglesa. La idea és que abans de 5 anys el model arribi al 100% dels centres i que els alumnes acabin la ESO amb un nivell de B1 equivalent a tercer de l'escola oficial d'idiomes.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?