Sociedad

La Caixa guanya el doble que l'any passat

CaixaBank guanya 408 milions fins el juny, més del doble que l'any passat per Banca Cívica i Banc de València

L'entitat presidida per Isidre Fainé eleva les provisions fins els 5.383 milions d'euros, un 44% més que el mateix període del 2012

Más información

CaixaBank ha guanyat 408 milions aquest primer semestre, cosa que suposa multiplicar per 2,45 vegades (145%) els 166 milions dels primers sis mesos del 2012, segons ha comunicat l'entitat presidida per Isidre Fainé. Els resultats no són comparables perquè el perímetre de l'entitat s'ha ampliat aquest any amb la consolidació de Banca Cívica i Banc de València, que comptablement es van integrar l'1 de juliol del 2012 i aquest gener, respectivament. Les dotacions han suposat un desembors de 5.383 milions, el 44% més que els 3.735 milions de provisions fetes fins el juny del 2012. En aquestes dotacions s'incorporen 540 milions per cobrir l'impacte de l'obligació de comptabilitzar els préstecs refinançats.

Els 408 milions del beneficis nets atribuïts a CaixaBank aquest primer semestre superen de llarg els 166 milions que es van obtenir el mateix període de l'any passat, per les incorporacions en aquest exercici de les xifres procedents de Banca Cívica, que es va integrar comptablement a l'entitat presidida per Isidre Fainé l'1 de juliol de l'any passat, i de Banc de València, que es va agregar l'1 de gener d'aquest any.

Un dels fets més destacats del semestre és el creixement sostingut dels ingressos del negoci bancari, per aquestes incorporacions de Banca Cívica i de Banc de València, i dels dividends procedents de les participades que aporten uns ingressos de 3.629 milions, un 6,3% més que el mateix període de l'any passat.

Els primers sis mesos d'aquest any, CaixaBank segueix complint el calendari previst d'integració de Banca Cívica i de Banc de València. La plataforma informàtica de la primera entitat s'ha integrat durant aquest primer semestre i la integració tecnològica de l'entitat valenciana finalitzarà aquest dilluns pròxim.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00