Sociedad

Mas reclama més marge de dèficit

El president de la Generalitat adverteix que un objectiu de dèficit del 1,7% és "insuficient" perquè obligaria a fer retallades molt dures que el seu govern no està disposat a aplicar

El president de la Generalitat, Artur MasACN

Mas llança l'advertiment a les portes del Consell de Política Fiscal i Financera que fixarà els objectius per a totes les comunitats autònomes

Más información

1'7 per cent del PIB. Són les xifres que segons la líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, estaria estudiant el govern de Rajoy. Segons Mas, aquesta xifra representaria haver de fer moltes retallades, motiu suficient per renunciar a fer els comptes i prorrogar els de l'any passat com fins ara. Segons Mas, Catalunya aspira a una xifra propera al 2,1 per cent, és a dir, que se'ls fes partíceps d'un terç del dèficit global permès a les administracions espanyoles. Mas reconeix que serà difícil arribar-hi tot i no renunciar diu a la màxima aproximació possible.

L'executiu, ha anunciat, es reunirà el 6 d'agost i serà llavors que decidirà si fa o no els comptes, en funció diu Mas de si l'objectiu és raonable o no.

En un altra ordre de coses, s'ha referit també al president del Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, amb qui ha dit que el govern "no s'hi sent gens còmode". Ha insistit en què n'estan preparant la recusació al considerar que no pot fer d'àrbitre de res algú que no és neutral. Finalment, el President diu esperar una resposta de Rajoy a la carta per celebrar la consulta. De moment no diuen res, ha espetat per acabar dient que estan dins de termini per donar resposta en la mesura que avui és dilluns i la missiva es va enviar divendres.

A dos dies de donar explicacions sobre els 5'1 milions d'euros que el jutge diu que es va embutxacar Convergència Democràtica de l'empresa Ferrovial a través del Palau de la Música, Mas ha comparegut per presentar un portal de transparència. la web agrupa dades que ja es podien consultar en diferents registres per donar més transparència i d'altres com ara els sous dels alts càrrecs del govern i de les empreses públiques, variacions de patrimoni un cop abandonen el càrrec o son cessats o els contractes -les adjudicacions- superiors als 18.000 euros entre d'altres.

Parlant de compromisos, ni rastre però d'algunes dades que el President va anunciar que es farien públiques ara fa mig any després de reunir-se amb bombo i plateret amb els responsables dels organismes de control. A la web no hi trobaran ni l'anunciada creació d'un registre de lobbies ni les retribucions dels directius de les empreses que reben subvencions públiques. Ambdues figuren en el llistat de compromisos que Mas es va fer seu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00