Sociedad

L'augment de la pobresa infantil no s'ha traduït en més casos de nens desemparats

La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència protegeix, amb diverses mesures, uns 18.000 menors a tot Catalunya. Una xifra que s'ha mantingut malgrat la situació de crisi.

La Generalitat, a través de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, la DGAIA, no ha detectat un increment de casos de nens desemparats, derivats de la situació econòmica. A tot Catalunya, el govern català fa el seguiment d'uns 18.000 infants en diferents situacions de risc, ja sigui manca d'higiene, ja sigui maltractaments, ja sigui fins i tot per abusos. Representen un 1,4 per cent dels menors catalans. D'aquests uns 7.040 estan sota tutela de la Generalitat.

Lla directora de la DGAIA, Mercè Santmartí, diu que la xifra de nens amb situació de risc es manté, malgrat la crisi. Reconeix que la situació econòmica ha fet augmentar la pobresa infantil, i per tant la fragilitat d'aquest col·lectiu. Però afegeix que, això, per ara, no s'ha traduït en un creixement dels casos de desemparament. Explica que "si en una casa hi ha una situació d'alcoholisme, de negligència o de drogoaddicció per part de la figura parental, i al mig hi ha un infant, està clar que amb una situació de crisi tot això es pot agreujar. Però a nosaltres, els indicadors no ens surt que amb més pobresa hi hagi més situació de risc". I concreta que no hi ha risc de vulneració dels drets dels infants, sí de risc d'exclusió social.

Más información

A més, diu que tampoc ha crescut la malnutrició infantil, tot i reconèixer que hi ha famílies, amb moltes dificultats, que no poden garantir tots els àpats als seus fills.

Mercè Santmartí expica que no hi ha un augment de nens en situació de risc

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130729csrcsrcat_16.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00