Sociedad

El Parlament també demana la recusació del president del Constitucional

La mesa del Parlament ha acordat avui demanar la recusació del president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez dels Cobos, en els set procediments oberts actualment en els quals intervé la Cambra legislativa catalana, després de conèixer que va militar al PP

Francisco Pérez de los Cobos, nou president del Tribunal ConstitucionalCADENA SER

Segons ha indicat la vicepresidenta del Parlament, Anna Simó, l'acord ha estat adoptat "per una àmplia majoria" de la Mesa de la Cambra per "la sospitosa vinculació partidària de Pérez dels Cobos", en els recursos i procediments en què ha intervingut el PP o el govern del PP com a proponent ".

El Parlament ha pres aquesta decisió després que ahir el govern català, després de la reunió del Consell Executiu, va anunciar la recusació del president del TC a 24 litigis per idèntics motius que els que ara esgrimeix la Cambra catalana.

La petició de recusació del Parlament serà presentada en set procediments diferents que han estat instats pel PP o pel Govern del PP, com ara els recursos contra la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) o la Llei de Col.legis Professionals, però també la declaració de sobirania aprovada pel Parlament.

Más información

En argumentar la petició de recusació per cadascun dels recursos o procediments actualment oberts, la vicepresidenta del Parlament ha considerat que la militància en un partit concret d'un magistrat del TC pot afectar la seva deguda imparcialitat i independència de criteri.

La petició de recusació del Parlament se suma a les que també plantejarà el Govern català pels 24 procediments de recursos d'inconstitucionalitat i de conflicte de competències en què és part la Generalitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00