Sociedad

Reclamen que el Govern doni explicacions sobre la malnutrició de 50.000 nens

Els partits de l'oposició reclamen explicacions al govern sobre què ha fet i què pensa fer a partir d'ara per pal.liar els efectes de la crisi en la canalla

Iniciativa, PSC, PP i Ciutadans, han entrat a registre de forma conjunta la petició de convocar la Diputació Permanent, el màxim òrgan del representació en període de vacances, perquè hi compareguin els consellers de Benestar, Neus Munté, d'Economia, Andreu Mas-Colell i la consellera d'Educació, Irene Rigau.

Más información

Els partits retreuen al govern que no hagi fet res després que en reiterades ocasions el Parlament instés a emprendre mesures per lluitar contra la malnutrició infantil, especialment els mesos de vacances escolars, en què els nens no tenen accés als menjadors escolars. Dolors Camats, coordinadora d'Iniciativa, creu que "és urgent que el Govern vingui al Parlament i expliqui quins pal.liatius ha posat o perquè no els ha posat i sobretot on són els recursos que el Parlament va obligar al Govern a destinar per pal.liar aquestes situacions"

Pels socialistes és una situació d'emergència nacional. En aquest sentit, insten el govern a actuar de manera urgent en la mesura que no es tracta, diu el portaveu Jaume Collboni, d'una qüestió de disponibilitat pressupostària sinó de dignitat: "Garantir els tres àpats, garantir la nutrició infantil no és una qüestió de disponibilitat pressupostària. És una qüestió de drets i de dignitat social. Si volem ser dignes de tenir una societat justa, és evident que s'ha de mobilitzar tot el Govern i tots els recursos disponibles per evitar que això passi"

Ciutadans emplaça els consellers a acceptar la compareixença i no delegar en ningú argumentant que "ni la crisi ni la gana fan vacances". I és que la diputació es convocarà segur, altra cosa és qui hi compareixerà, en la mesura que es posa a votació a l'inici de la sessió i CiU i Esquerra tenen majoria.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00