Sábado, 29 de Enero de 2022

Otras localidades

"Sense el voluntariat aquest país no s'aguanta"

En una entrevista a l'Hora L Catalunya, la presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Francina Alsina, apunta que el paper dels voluntaris ha esdevingut clau per a moltes persones, que sense ells no tindrien cap suport

Dos voluntaris del Banc dels Aliments

Dos voluntaris del Banc dels Aliments / ACN

Entre les condicions de treball cada cop pitjors a les empreses i les retallades de les administracions públiques, cada cop són més els ciutadans que necessiten del voluntariat social per poder tirar endavant.

Fer companyia als avis, cuidar a infants malalts, visitar presos o ajudar a persones sense sostre. Els àmbits d'actuació dels voluntaris són tan diversos com diverses són les associacions que existeixen. El perfil del voluntari, que dedica el seu temps a una finalitat social sense rebre una retribució econòmica a canvi, ha evolucionat amb el temps, i ara hi ha molts més homes i molts més estudiants que són voluntaris.

Des de la federació catalana de voluntariat social recorden que el seu paper és fonamental i alerten de les conseqüències que podria suposar la desaparició de les entitats socials. Francina Alsina n'és la presidenta i ens deia que "S'imagina, President, que els voluntaris no puguin estar a presons, ni a hospitals ni on els necessiten perquè les seves entitats han caigut? Què faran a aquests llocs? Sense el voluntariat aquest país no s'aguanta. Si som més de 400.000 persones les que estem fent una acció social, si això plega aquí hi ha un caos"

La Federació alerta que la situació social és molt greu, i aposta per simplificar les ajudes i crear una única prestació social.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?