Sociedad

Mor Álvaro Bultó després d'un accident als Alps practicant 'wingfly', esport de risc

Bultó ha mort als Alps suïssos practicant Wingsuit flying, un salt aeri conegut com 'home ocell' o 'wingfly'

Fotografía de archivo (Madrid, 21/05/2009) del aventurero y presentador de televisión Álvaro Bultó que ha fallecido hoy en los Alpes suizos cuando practicaba la especialidad de paracaidismo conocida como "wingfly"EFE

El presentador de televisió es trobava practicant una disciplina anomenada 'Windfly'. Ja havia patit un contratemps recentment a Benidorm practicant aquest esport.

Segons ha confirmat la seva família a SER Catalunya, el presentador i aventurer Álvaro Bultó ha mort aquest divendres a conseqüència d'una caiguda quan practicava 'Wingsuit flying', el que comunament es coneix com a 'home ocell' o el diminutiu 'wingfly'. Es tracta d'un esport d'alt risc, en què els participants aprofiten els corrents aeris per realitzar descensos a tota velocitat ajudats d'un vestit especial.

Bultó ja havia patit un accident realitzant aquest esport fa un mes quan intentava sobrevolar el Gran Hotel Bali per tractar d'aterrar a la platja. Un gir del paracaigudes va fer que acabés a la teulada de l'hotel patint contusions lleus.

Álvaro Bultó va ser un dels tres espanyols que en 2007 van aconseguir realitzar el primer vol humà sobre l'Antàrtida en saltar 4.050 metres d'altura. El 'wingfly' o 'wingsuit' és un tipus de paracaigudisme d'alt risc que consisteix a llançar-se al buit i planejar amb un vestit que incorpora membranes a manera d'ales. La velocitat que es pot arribar està entre els 140 km / hora i els 160 km / hora.

Els planadors es deixen caure des d'un penya-segat, un avió o una cimera enfundats en un vestit que els fa semblar ratpenats i que costa des d'uns 500 euros el model més senzill a uns 1.500 per un disseny per a experts (entre 650 i 2.000 dòlars). El 'wingfly' només és apte per als que acreditin una sòlida experiència com paracaigudistes, amb almenys 500 salts de caiguda lliure convencional o 200 salts en els últims 18 mesos. La Federació no empara els salts des penya-segats i muntanyes, en els quals es registra la majoria dels accidents.

L'aventurer espanyol va participar el 1 de gener de 2013 a 'Hoy por Hoy' per explicar l'experiència que se sent a 'volar'. Un somni que tenia de nen i que per fi havia pogut fer realitat. A més Bultó va expressar el seu desig d'emular el salt des de l'estratosfera de Félix Baumgartner.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00