Sociedad

El director de Método 3 va dirigir la policia fins a la carpeta del PSC

Francisco Marco havia posat el document sobre la seva taula al.legant que si hi havia un registre volia col.laborar amb la investigació. Nega però que els documents de la Camarga corresponguin al PSC

CADENA SER

Va ser el director de Método 3, Francisco Marco, qui va entregar a la Policia la carpeta amb els documents sobre l'espionatge a Alícia Sánchez Camacho i Maria Victòria Álvarez. Es tracta de la carpeta groga amb les sigles "PSC" en la que es basa bona part de l'informe policial que conclou que la formació socialista va pagar per la gravació. Fins ara es pensava que aquesta carpeta havia aparegut durant el registre a Método 3, però l'atestat policial demostra que va ser el propi Marco qui la va entregar a la Policia només entrar a la seu de l'agència.

Más información

La primera vegada que la policia i la fiscalia van entrar a la seu de Método 3, el passat 19 de febrer, es va trobar amb un espai de 350 metres quadrats, amb nombrosos despatxos i magatzems de documents. Semblava que els agents tenien molta feina per endavant, però segons consta en les diligències del registre, només entrar es van trobar amb un cop de mà. El policia que escriu la minuta explica que Francisco Marco, que estava present en el registre amb el seu advocat, els va dir que "tenia apartada en el seu despatx una carpeta".

Es tracta de la famosa carpeta groga del PSC, que la detectiu Elisenda Villena havia obert per encàrrec de l'ex secretari d'organització del partit, José Zaragoza sobre uns treballs d'investigació de l'empresa GPO Ingeniería. Però dins de la mateixa carpeta hi havien afegit una trentena de documents relacionats amb l'espionatge a La Camarga, entre ells la transcripció de la gravació o fotografies de la moto de Maria Victòria Álvarez. En la seva declaració en seu judicial, Marco va explicar que preveient que hi hauria una entrada i registre, ja havia deixat els papers a la seva taula: "Hi ha un número d'expedient que vaig deixar sobre la meva taula perquè en qualsevol entrada i registre es pogués localitzar i es veiés l'absoluta col.laboració nostra".

Segons les diligències de registre, Marco va explicar als agents que havia "agafat la carpeta de la taula de la detectiu Elisenda Villena" i que l'entregava "per facilitar la tasca dels investigadors". I com justifica Marco que dins la carpeta amb les sigles PSC hi apareguessin documents de l'espionatge a Camacho? Ell diu que no tenen res a veure i que probablement es tractaria d'un favor que es va arxivar en un expedient antic i ja obert, que duia el número 20.718: "Crec que el contingut no té res a veure, no ho sé amb exactitud. Villena volia fer un favor a un amic i client de l'empresa en un compte que dirigia ella, i per no obrir un nou expedient que hauria generat despesa, caldria fer una factura, i simplement agafa un expedient antic i assigna a aquell préstec de gravadora li assigna aquest número de servei. Sinó, no té sentit res".

A partir d'aquí el director de l'agència va guiar els policies fins el despatx i l'ordinador de Villena, que tenia al propi escriptori 3 documents amb el nom "Camarga" i un altre amb el títol "Puig". A banda de la col·laboració en el registre, durant els 7 mesos d'investigació, Marco ha aportat altres documents, entre ells una factura de 5.000 euros d'hotel a Sitges que coincideix amb les dates de la gravació i amb el que Marco hauria volgut demostrar que els dies abans i després dels fets, no va trepitjar la seu de l'agència de detectius.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00