Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas: EEUU apunta a Israel como autor del ataque

Sociedad

Barcelona-Pirineus 2022, candidatura a punt

La darrera proposta de la candidatura projecta reutilitzar la major part dels equipaments del 92 i 2 viles olímpiques a la Zona Franca de la capital i a Alp

ACN

Barcelona no ha parat de treballar en el darrer any en la seva candidatura. Ho ha fet de forma discreta i d'acord amb el Comité Olímpic Espanyol per no interferir en la candidatura de Madrid 2020. Però l'eliminació de la capital espanyola deixa via lliure a les aspiracions catalanes. De fet, tot està a punt a nivell tècnic, i en les properes setmanes la comissió directiva i l'Ajuntament decidiran si fan el pas endavant per optar als jocs d'hivern de 2022.

El darrer document oficial al que ha tingut accés la SER preveu construir dues viles olímpiques per allotjar més de 5 mil persones. A Barcelona, on es farien els esports de gel, se situaria al barri de La Marina del Prat Vermell, a la Zona Franca. I a la Molina-Masella, on es faran les competicions d'esquí, es construiria al municipi d'Alp.

Más información

La ciutat aprofitaria i actualitzaria els equipaments que ja té com el Sant Jordi on es faria el patinatge, el Palau d'Esports acolliria el curling o l'Estadi Olímpic Lluis Companys on es farien les cerimonies d'inauguració i cloenda. Es proposa també ampliar i cobrir el Velòdrom d'Horta que es dedicaria l'hoquei sobre gel.

Al Pirineu, entre d'altres coses s'haurien de construir trampolins i un circuit de lliscament. Aquesta última infraestructura que entre d'altres coses serveix per fer una prova anomenada bobsleigh té un elevat cost ambiental. De fet, segons fonts municipals, el mateix Comité Olímpic Internacional vist l'impacte que provoca s'estaria plantejant aprofitar les infraestructures que ja tenen altres paísos.

La conclusió és que a nivell técnic la proposta és viable, però el responsable de l'oficina de la candidatura, Enric Truñó, diu que això no ho és tot. "Técnicament és viable, estariem a punt, però hi ha altres aspectes que s'han de tenir en compte i que hem d'acabar de valorar", ha dit Truñó en una entrevista a SERCatalunya.

No tenen massa temps per dubtar perquè el Comité Olímpic Espanyol ha de comunicar a l'Internacional si España presenta alguna candidatura per organitzar els Jocs d'Hivern de 2022

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00