Jueves, 29 de Septiembre de 2022

Otras localidades

Barcelona-Pirineus 2022, candidatura a punt

La darrera proposta de la candidatura projecta reutilitzar la major part dels equipaments del 92 i 2 viles olímpiques a la Zona Franca de la capital i a Alp

Barcelona-Pirineus 2022, candidatura a punt

ACN

Barcelona no ha parat de treballar en el darrer any en la seva candidatura. Ho ha fet de forma discreta i d'acord amb el Comité Olímpic Espanyol per no interferir en la candidatura de Madrid 2020. Però l'eliminació de la capital espanyola deixa via lliure a les aspiracions catalanes. De fet, tot està a punt a nivell tècnic, i en les properes setmanes la comissió directiva i l'Ajuntament decidiran si fan el pas endavant per optar als jocs d'hivern de 2022.

El darrer document oficial al que ha tingut accés la SER preveu construir dues viles olímpiques per allotjar més de 5 mil persones. A Barcelona, on es farien els esports de gel, se situaria al barri de La Marina del Prat Vermell, a la Zona Franca. I a la Molina-Masella, on es faran les competicions d'esquí, es construiria al municipi d'Alp.

La ciutat aprofitaria i actualitzaria els equipaments que ja té com el Sant Jordi on es faria el patinatge, el Palau d'Esports acolliria el curling o l'Estadi Olímpic Lluis Companys on es farien les cerimonies d'inauguració i cloenda. Es proposa també ampliar i cobrir el Velòdrom d'Horta que es dedicaria l'hoquei sobre gel.

Al Pirineu, entre d'altres coses s'haurien de construir trampolins i un circuit de lliscament. Aquesta última infraestructura que entre d'altres coses serveix per fer una prova anomenada bobsleigh té un elevat cost ambiental. De fet, segons fonts municipals, el mateix Comité Olímpic Internacional vist l'impacte que provoca s'estaria plantejant aprofitar les infraestructures que ja tenen altres paísos.

La conclusió és que a nivell técnic la proposta és viable, però el responsable de l'oficina de la candidatura, Enric Truñó, diu que això no ho és tot. "Técnicament és viable, estariem a punt, però hi ha altres aspectes que s'han de tenir en compte i que hem d'acabar de valorar", ha dit Truñó en una entrevista a SERCatalunya.

No tenen massa temps per dubtar perquè el Comité Olímpic Espanyol ha de comunicar a l'Internacional si España presenta alguna candidatura per organitzar els Jocs d'Hivern de 2022

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?