Sociedad

Via catalana desbordada

Trams de cadena humana duplicats i triplicats, i molta més gent al carrer que la Diada de l'any passat. Si alguna cosa està clara és que els càlculs que s'havien fet de repartir persones en funció dels metres de llargada van saltar pels aires. Als 110 quilòmetres de les comarques de Girona hi va haver més gent de la que auguraven els millors pronòstics de l'organització.

RAÜL MUXACH

A Girona ciutat hi va haver diversos trams del Barri Vell on es van formar dues i fins a tres cadenes paral.leles de gent donant-se les mans.

A la capital s'hi va desplaçar gent de tot arreu, de totes les edats i condicions i amb moltes percepcions i sensacions diferents: des dels que se'ls van remoure records fins als que fa anys que esperaven aquesta reacció del poble català.

La via també va travessar Figueres on es va poder veure un espectacle de teatre inspirat en els rellotges tous dalinians.

A la Jonquera, un dels punts que més va costar d'omplir-se, es van desbordar totes les previsions. Hi van arribar més de mil persones procedents d'Osona i la via va acabar entrant 2 quilòmetres en territori francès.

Más información

Tot i la complexitat d'organitzar una cadena amb centenars de milers de persones al llarg de 110 quilòmetres, segons l'organització només hi va haver incidents petits, fàcils de resoldre a l'instant.

Posen com un exemple d'aquestes incidències menors, el responsable de l'accés a un control de camins que es va retardar. O el cas d'uns autobusos de turistes que anaven al Museu Dalí, i que -tot i que l'agència de viatges estava avisada- van haver de buscar-los una ruta alternativa per arribar a Figueres.

I molta gent emocionada, gent que a les 17:14 quan es van agafar les mans no ha pogut contenir l'emoció i sobretot moltes estelades (moltes més que senyeres), samarretes grogues de les oficials pel dia d'avui, i molta samarreta també de les de la segona equipació del Barça, les dels colors de la senyera.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00