Sociedad

Xavier Trias assumeix que està sol defensant els seus pressupostos

L'Alcalde de Barcelona està decidit a sotmetre's a una qüestió de confiança que és una de les vies que preveu la llei perquè un govern en minoria pugui aprovar els seus comptes

L'alcalde de Barcelona, Xavier TriasACN

En una conferència al Fòrum Nueva Economia, Xavier Trias, assegura que de moment els grups de l'oposició no donen suport al projecte de pressupostos que ha presentat el seu govern. Assegura l'Alcalde de Barcelona que en alguns casos no han pogut ni seure a parlar perquè no li han agafat el telèfon. El cas és que aquesta tarda els comptes de Trias seran rebutjats a la comissió d'economia.

A partir d'aquí, diu Trias que seguirà intentant negociar per aconseguir el suport necessari per aprovar els pressupostos. Però també adverteix que no vol perdre el temps i que si cap grup manifesta la seva disposició a pactar presentarà una qüestió de confiança que és una de les vies previstes per la llei perquè un govern en minoria pugui aprovar els comptes. Això significa que Xavier Trias sotmetrà la seva gestió a consideració del plenari. Si perd aquesta votació, l'oposició té un termini d'un mes per presentar un candidat a alcalde alternatiu. Si no ho pot fer, Trias continua al capdavant del consistori i automàticament els pressupostos queden aprovats.

Más información

L'Alcalde de Barcelona ha explicat que és "un acte de responsabilitat" perquè ni l'Ajuntament ni els ciutadans es poden permetre el luxe de paralitzar la ciutat.

Els pressupostos presentats pel govern de CiU preveuen un increment de les inversions del 22% (426 milions en total) i una congelació de taxes i impostos.

grups de l' ha intentat parlar amb tots els grups de l'oposició per intentar negociar el seu suport als pressupostos de 2014. Xavier Trias està decidit a sotmetre's a una qüestió de confiança per aprovar els pressupostos de l'any que ve. Diu que és la única opció que li queda perquè previsiblement cap grup de l'oposició recolzarà els comptes.

Jocs Olímpics d'Hivern

Trias també s'ha referit a la possibilitat que Barcelona presenti candidatura per organitzar uns Jocs Olímpics d'Hivern juntament amb el Pirineu. En aquest sentit, l'Alcalde de la capital ha assegurat que encara no sap si s'optarà al 2022 o al 2026. El que sí que té clar és que o s'embarcarà en aquest projecte sense el suport de socialistes i populars que són els grans partits que poden governar a Espanya. Han de recolzar la candidatura i a més defensar el sí en la consulta que Trias farà a la ciutadania sobre l'opció d'organitzar els jocs.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00