Sociedad

"Me encantaría hacer una segunda parte de Las Brujas pero sería con menos presupuesto"

Álex de la Iglesia ha fet una trobada amb els seus seguidors al Festival de Sitges i ha repassat moments de la seva filmografia assegurant que "Balada Triste de Trompeta" és la que ell prefereix

Álex de la Iglesia homenajeado en Málaga con el premio Retrospectiva

També ha explicat que té 5 projectes que li agradaria fer i que de moment té aparcada l'adaptació de Superlópez

Más información

Àlex de la Iglesia ha dit que Sitges és la seva pàtria, on ha vist pel.lícules que no oblidarà mai. Pel que fa a la la seva última pel.lícula "Las Brujas de zugarramurdi" ha confessat sentir-se feliç ja que per primer cop des de fa molt temps l'han comparat amb "El día de la bestia", una película que asegura estimar molt però que tothom li parla d'ella. Ha citat el cas de David Lean que va deixar de fer cinema durant molts anys perquè li van dir que mai faria res millor que "Lawrence d'Arabia" i asegura que aquest fantasma l'ha pogut superar amb la bona rebuda de la seva última pel.lícula.

De la iglesia diu que li encantaria repetir amb el mateix repartiment per fer una segona part "habría más monstruo y más akelarre sólo por joder" però també ha assegurat que serà difícil de fer.

El director basc lamenta que s'estiguin acabant les pel.lícules d'un pressupost mitjà que són les que generen industria "si hacemos una segunda parte de Las Brujas va a tener que costar mucho menos" La película havia de costar 5 milions y va acabar fent-se per 2 milions i mig " de pronto lees me gusta más Lo imposible y dices y a mí! por supuesto". De Lo imposible ha dit que ha costat 50 milions y n'ha recaptat 100 i per tant no és una pel.lícula cara.

De la Iglesia ha assegurat que fer cinema és enfrontar-se a gent que et diu que el què vols no es pot fer. Ha posat com exemple quan li van dir "no puede ser que Carmen Maura aparezca volando" .

Ha explicat que té 5 projectes que li vindria de gust rodar. Pel projecte d'adaptar el còmic Blake i Mortimer ja tenia el sí de Keifer Sutherland però no va aconseguir finançament. Una altra pel.lícula de la que té el guió acabat des de fa anys és "Yo quiero tener un millón de amigos" que havia de fer després de "Acción Mutante" i abans de "El día de la bestia". Creu que ara no es podria rodar perquè era un comèdia boja on tothom es drogava. També ha explicat que el projecte d'adaptació de "Superlopez" està aparcat per falta d'acord amb la televisió que l'havia de produïr.

El director ha confessat que la pel.lícula que prefereix de la seva filmografia és "Balada triste de trompeta" . Precisament el seu protagonista, l'actor Carlos Areces, que és a Sitges per la pel.lícula Gente en sitios ha acabat compartint taula amb Àlex de la iglesia davant d'un públic entregadíssim.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00