Sociedad

El fiscal denuncia deficiències al Centre d'Estrangers de Barcelona

En la memòria del 2012, a la qual ha tingut accés la Cadena SER, la fiscalia fa notar des de que les habitacions no disposen de lavabo fins que el servei social i mèdic és insuficient. En canvi s'avala el tractament dels funcionaris als interns

ACN

El fiscal d'Estrangeria de Barcelona denuncia deficiències en les instal·lacions i el servei que es dona al Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca.

El fiscal Fernando Rodríguez Rey, que visita periòdicament el centre, reclama que es posi en marxa el reglament sobre el funcionament i organització dels CIE's i assegura que no tenir-lo és incomplir la llei i deixar els interns sense garanties jurídiques.

Más información

El fiscal també parla d'altres deficiències: considera que el servei social és insuficient, perquè només funciona als matins. També troba a faltar un servei d'assistència psicològica i un d'orientació jurídica que assessori els interns sobre els seus drets. Rodríguez Rey també constata la inexistència de lavabos a les habitacions i d'estances separades per malalts.

En canvi, el fiscal assegura que s'ha millorat el sistema de videovigilància a les zones comunes i que es registra de manera més eficaç totes les incidències i les assistències mèdiques als interns.

També avala el tractament dels funcionaris. Aquest 2012 s'han tramitat 31 expedients de queixes al centre. El jutge va acabar arxivant la investigació per la mort d'un intern el dia de Reis de l'any passat. Es va determinar que el noi va morir per causes naturals i no per una negligència.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00