Sociedad

Espadaler qüestiona l'informe de la policia sobre la mort de l'empresari del Raval

El conseller d'Interior diu que amb els vídeos que hi ha "no es pot concloure que hi va haver una mala praxis policial" dels Mossos, consistent en donar cinc cops de puny al detingut quan ja estava immobilitzat al terra

El conseller d'Interior, Ramon EspadalerACN

L'informe de la Policia Nacional sobre la mort de Juan Andrés Benítez assenyala que almenys dos mossos d'esquadra van clavar amb "impuls" cinc cops de puny al cap i tres puntades de peu a l'empresari, quan aquest ja estava immobilitzat, i apunta al possible ús de una porra extensible per un agent

Xoc de trens entre la policia estatal i la catalana a propòsit de la intrevenció dels Mossos o posterior mort de l'empresari del Raval, Juan Andrés Benítez. L'informe de la Policia Nacional sobre els fets ha desencadenat la polèmica.

Más información

Un informe que indica que almenys dos agents dels Mossos d'Esquadra van donar cops de puny i puntades de peu al detingut quan ja estava immobilitzat a terra.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, nega la validesa d'aquestes acusacions. Espadaler diu que "És qui afirma que els cops són al cap qui ho ha de demostrar" i afegeix que si es demostra apartaran els agents.

Segons el conseller, a dia a avui no es pot concloure, a partir de les seves indagacions internes i dels vídeos que s'han difós , que els agents colpegessin al cap a l'empresari , com conclou l'informe que la Policia Nacional va elaborar a instàncies de la jutge d'instrucció , en què es refereix que li van propinar 5 cops a la part esquerra del cap .

Espadaler ha assenyalat que si l'informe de la Policia Nacional es basa únicament en les imatges dels vídeos domèstics que s'han difós públicament , les seves conclusions serien " clarament errònies" , ja que la pròpia investigació interna de la seva conselleria , en base a les imatges publicades , ha determinat que no hi va haver " mala praxi" policial i que els cops van ser en el tronc superior .

El conseller, però, reconeix que que si es confirma efectivament que es va donar cinc cops de puny al cap dels detingut això seria "una extralimitació policial reprobable i sancionable".

Però igualment reclama a la Policia Nacional que acrediti en funció de quina imatge sustenten la seva conclusió "clara i rotunda" que hi va haver cops al cap, perquè es tracta d'acusacions "transcendents" , i ha advertit que si no ho demostren demanaran explicacions, encara que no ha precisat quines mesures adoptarien

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00