Sociedad

Susana Díaz: "Aquest projecte comú és Espanya i aquí és on hem d'estar tots"

El PSC no aconsegueix passar desapercebut a la Conferència del PSOE on Susana Díaz ha fet una crida a tots els socialistes a superar les diferències per un projecte d'Estat en comú

El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, junto a la presidenta de Andalucía, Susana Díaz, al comienzo de la conferencia política que se celebra en el Palacio Municipal de Congresos de MadridEFE

Apel.lació directa de la presidenta andalusa Susana Díaz (PSOE), als socialistes catalans. Apel.lació per a remar tots, PSC i PSOE, en la mateixa direcció, després que a les últimes setmanes l'engranatge hagi grinyolat de mala manera. Susana Díaz ha llençat un missatge unionista i d'unitat, tot admeten que els últims desacords entre els socialistes catalans i els espanyols poden provocar desconcert.

Díaz obert la conferencia dels socialistes amb un discurs molt contundent, en clau estatal i apel·lant a deixar de generar incerteses.

Más información

Diu que el camí és "la unitat" i per això demana al PSC que salvi les diferències amb el PSOE per un projecte d'Estat compartit, que al diu que "s'anomena Espanya i que és on han d'estar tots els socialistes".

Al discurs inaugural Díaz s'ha dirigit al PSC per enviar-los "un missatge amb tot l'afecte i tot i les discrepàncies". Ha assegurat que el PSOE "necessita" el PSC i que "està al seu costat".

La resta del discurs, molta autocrítica, "no hem fet les coses bé", "no estem fent les coses bé", repetia Díaz. A la sortida, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, deia que li havien agradat les seves paraules "perquè tots els socialistes compartim un projecte en comú que és el federalisme".

Navarro s'ha reunit a primera hora amb Rubalcaba i Díaz per tractar sobre assumptes de partit, tot i que a la sortida no ha volgut específicar exactament quins.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00