Sociedad

L'empresari del Raval presentava nivells irrellevants de cocaïna

Així ho indica l'informe de l'Institut Nacional de Toxicologia de Juan Andrés Benítez. Els Mossos d'Esquadra defensaven que el detingut estava sota l'efecte de les drogues

Un fotograma del vídeo publicat pel diari EL PAÍS on es veu l'actuació dels policies al Raval, la nit del 5 d'octubreEl País

L'informe toxicològic de l'empresari del Raval mort després de ser reduit pels Mossos conclou que Juan Andrés Benítez tenia cocaïna a la sang, però en uns nivells irrellevants. Això desmuntaria una de les principals tesis dels Mossos d'Esquadra que des d'un bon principi havien defensat que Benítez estava molt drogat quan el van arrestar. Els vuit agents imputats declaren aquest dimecres davant la jutge

Segons l'informe de l'Institut Nacional de Toxicologia, Benítez presentava uns nivells de cocaïna de 0,01 mil·ligrams per litre de sang, vint vegades per sota dels 0,25 mil·ligrams que els metges consideren necessaris per influir en la conducta d'una persona.

Más información

Tot i així el document, que no arriba a cap conclusió, sí que reconeix que la cocaïna comença a desaparèixer de l'organisme a partir de la primera hora i mitja i que la seva influència depén de com la metabolitzi cada persona.

Des d'un primer moment, els Mossos van defensar que Benítez estava sota l'efecte de les drogues quan el van detenir.

Per exemple, en el sumari del cas, hi consta una conversa entre el responsable de l'escamot que va arrestar l'empresari del Raval i la sala de comandament, de la mateixa nit de l'arrest, on aquest agent diu textualment "el dolent de la pel·lícula és molt dolent i anava superdrogat".

La conversa es produeix quan Benítez ja ha perdut el coneixement. El policia demana reforços: diu que els veïns els "han llençat coses", que Benítez els ha intentat agredir i que hi ha "una companya mig inconscient i un altre company que no es pot ni moure".

La jutge que investiga els fets, que està pendent de l'informe definitiu de l'autòpsia, interrogarà aquest dimecres els vuit Mossos imputats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00