Sociedad

Un mosso diu que els cops de genoll són "una tècnica de reducció"

Un dels mossos d'esquadra imputats per la mort de Juan Andrés Benítez ha justificat avui davant la jutge els cops de genoll que ell mateix li va propinar perquè "són una tècnica de reducció prevista en els protocols". Un altre agent assegura que no va haver-hi cops al cap

Los inculpados entran en el juzgado con gorra y gafas de sol, acompañados de otros mossosACN

Un mosso també ha declarat que els crits que donava el detingut eren "de ràbia, no de dolor"

L'imputat ha defensat que l'operació de reducció de l'empresari va ser correcta i d'acord amb les tècniques d'immobilització que s'ensenyen als Mossos d'Esquadra durant la seva formació a l'Escola de Policia .

L'agent de la policia autonòmica també ha afirmat que els crits que donava Juan Andrés Benítez quan era a terra eran "de ràbia, no de dolor "

Un altre dels agents que va participaren l'operatiu per reduir Benítez ha aportat avui davant la jutge la seva camisa per demostrar que l'home ja sagnava quan van arribar els mossos d'esquadra.

Más información

Aquest agent, segons fonts judicials, ha explicat que Benítez ja sagnava quan van arribar, que el va intentar agredir i que en el moment de protegir-se li va tacar la camisa. Com el seu company, ha assegurat que tots els cops a l'empresari són en parts no vitals i admesos pel protocol.

Afirma el mosso que els cops al cap se'ls dóna el mateix detingut al terra. Ho explicava l'advocat dels agents, Josep Maria Fuster Fabra: "Hi ha els cop a les cames, que són de l'agent que ha declarat avui i després hi ha d'altres que veuen que són cops per mirar d'emmanillar-lo i que es donen al costat del senyor Benítez, no hi ha cap cop al cap"

Fuster Fabra també ha explicat que demanaran un informe toxicològic extra per saber si el detingut havia consumit drogues sintètiques.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00