Sábado, 25 de Junio de 2022

Otras localidades

Trias aprovarà els pressupostos a través d'una qüestió de confiança

L'oposició va rebutjar els comptes de Convergència i Unió després que el govern municipal no hagi acceptat cap de les 75 al.legacions presentades pels diferents grups

Xavier Trias, alcalde de Barcelona

Xavier Trias, alcalde de Barcelona / CADENA SER

Tots els grups de l'oposició, excepte Unitat per Barcelona, han rebutjat els pressupostos presentats pel govern de Xavier Trias. En la Comissió d'Economia, ahir al vespre, el PSC, el PP i Iniciativa per Catalunya van retreure a Convergència i Unió que no hagi acceptat cap de les 75 al.legacions que han presentat els 4 grups de l'oposició i la van acusar de no voler negociar els comptes.

Elspressupostos es tornaran a votar en el ple de la setmana que ve, però en aquest cas vinculat a una qüestió de confiança. Això vol dir que si l'oposició els rebutja té 30 dies per presentar un alcalde alternatiu a Trias i si no ho fa, els pressupostos de CiU quedaran aprovats automàticament.

El regidor socialista Joan Trullénva destacarque aquesta fórmula de la qüestió de confiança és la primera vegada que s'utilitza a l'Ajuntament i creu que això suposa passar"de governar en minoria a governar contrala majoria". Des del PP, Xavier Mulleras, va assegurar que CiUté un problema "que hafet un pressupost contra la majoria i que noes pot governar contra la majoria,es pot manar per decret, peròno governar.El regidor d'Iniciativa Joaquim Mestre, va insistir en què el govern municipalen el fonsno volia negociar perquè no s'explica d'altra manera que no hagiacceptat ni una sola de les 75 al.legacions presentades pels grups municipals.

LaSegona Tinent d'Alcalde, Sònia Recasens, va rebutjar les crítiques i va defensar que Barcelona ha de tenir pressupost l'any que ve "i estem defensant els interessos de la ciutat".

Només Unitat per Barcelona va votar a favor perquè encara negocia amb CiU i ho continuarà fent fins al plenari de la setmana que ve.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?