Lunes, 03 de Octubre de 2022

Otras localidades

L'Audiència cita les víctimes del "boig del xandall", que aviat sortirà de la presó

A Catalunya, per primera vegada, uns jutges han convocat una reunió amb les víctimes d'un agressor sexual que quedarà en llibertat després de la derogació de la Doctrina Parot. Es tracta del "boig del xandall", condemnat a 175 anys de presó per un assassinat i múltiples agressions contra dones als anys 90

L'objectiu de la trobada és informar i assessorar les víctimes

El que es vol és donar la màxima informació oficial a les víctimes sobre com i quan es produirà la sortida de la presó o quin seguiment se li farà, així com oferir-los assessorament, atenció i suport.

Per això a la reunió no només hi seran els jutges que han donat l'ordre d'alliberar Manuel González González, després que ho demanés la seva defensa, sinó també membres de l'Oficina d'Atenció a la Víctima de la Generalitat i del grup especialitzat dels Mossos d'Esquadra en aquesta matèria.

La iniciativa de la reunió, que és pionera a Catalunya, l'ha tingut la pròpia Secció novena de l'Audiència de Barcelona, que és qui va condemnar el Boig del Xandall i qui el posa en llibertat. Els magistrats expliquen que amb la mesura donen compliment a l'Estatut europeu de les víctimes d'un delicte i que el que volen es donar una resposta no només jurídica sinó també social.

El "boig del xandall" va assaltar fins a 16 dones al Baix Llobregat a principis dels noranta. Les agredia per l'esquena, en ple carrer o en estacions de metro, i les punxava al cul amb diverses armes. Una de les dones va morir dessagnada.

L'Audiència de Barcelona va condemnar-lo l'any 1995 a 175 anys de presó. Finalment haurà estat a la presó 18 anys. El problema és que segons els tècnics que l'han portat, aquest agressor sexual no està rehabilitat i que encara pateix sadisme sexual, paranoia i manca d'empatia amb les seves víctimes. Els Mossos d'Esquadra li faran un seguiment no invasiu, com ja va passar amb el cas de Martínez Singul.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?