Miércoles, 19 de Enero de 2022

Otras localidades

L'efecte Roca

El 10% dels turistes que s'allotgen en hotels de 4 i 5 estrelles de la ciutat de Girona vénen atrets pel Celler de Can Roca. Ho recull un estudi de l'Institut Superior d'Estudis Turístics de la Universitat de Girona, que demostra que l'impacte de tenir el millor restaurant del món va molt més enllà del prestigi i la marca.

L'efecte Roca

SER

És la primera fase d'un estudi per avaluar l'impacte que té sobre Girona en particular i Catalunya en general el fet de tenir el millor restaurant del món.

L'ha elaborat l'Insetur juntament amb l'Institut d'Estudis catalans, i conclou que l'impacte va molt més enllà del que es creia.

Recull que hi ha un augment notable de turistes internacionals, també procedents de països emergents com el Brasil, l'Índia la Xina i el Kazajstan. Visistants que vénen a Girona perquè el seu primer objectiu és anar a menjar al Celler de Can Roca.

El director de l'Insetur, José Antonio Donaire, diu que, excepte un parell d'excepcions comptades, no hi ha cap altre cas de restaurant a Europa "que tingui aquesta capacitat d'atracció per ell mateix".

En posteriors fases de l'estudi, la intenció de l'Insetur és quantificar econòmicament què suposa això per Girona, i ampliar l'estudi a tots els restaurants amb estrelles Michelin.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?