Sociedad

Un Mosso diu que va netejar la taca de sang quan Benítez estava inconscient

L'agent ha justificat a la jutge que va netejar la taca de sang de Juan Andrés Benítez per salubritat i assegura que abans de fer-ho li van dir que l'empresari del Raval havia recuperat les constants vitals després d'una primera parada cardio-respiratòria

Un fotograma del vídeo publicat pel diari EL PAÍS on es veu l'actuació dels policies al Raval, la nit del 5 d'octubreEl País

El novè Mosso d'Esquadra imputat per la mort de l'empresari del Raval reconeix que va netejar la taca de sang que havia quedat després de la reducció quan Juan Andrés Benítez ja estava inconscient. L'agent, que ha assegurat que es tracta d'una pràctica habitual, ha dit que abans de fer-ho els serveis mèdics li van confirmar que l'home estava viu.

Segons fonts judicials properes, l'agent, que ha declarat durant més d'una hora i mitja davant de la jutge, ha dit que va netejar la taca per raons de salubritat i que això és el que els ensenyen a l'escola de policia.

Más información

Segons aquestes mateixes fonts, el Mosso també hauria explicat que un altre company ja havia tirat aigua sobre la taca i que en el moment que ell ho va tornar a fer, els tècnics d'emergències ja els havien avisat que havien aconseguit recuperar Benítez de la primera parada cardio-respiratòria.

Ell hauria dit que no va creure necessari pendre cap mostra ni fer fotografies.

A la sortida dels jutjats, el seu advocat, Josep Maria Fuster Fabra, ha dit que aquesta pràctica "es fa sempre després d'una baralla, per motius d'higene" i que és "reglamentaria". També ha defensat que el seu client no "va veure la reducció".

També ha explicat que aquest agent és un dels policies que porta Benítez fins el cotxe patrulla, "agafant-lo pel braç esquerre". Segons el seu advocat, el Mosso ha reconegut a la jutge que durant aquest trasllat Benítez "encara es resistia", però que en un moment determinat "va deixar de fer-ho" i ells van pensar "que simulava un desmai".

L'agent hauria explicat a la jutge que el seu company va practicar-li "un punt de dolor" a l'empresari del Raval, un petit cop per comprovar si reaccionava, i que quan van veure que no, van avisar els serveis d'emergència.

L'advocat de l'acusació particular, David Aineto, ha criticat aquest punt. També ha dit que aquest agent ha explicat que va veure com una companya seva pujava als pisos dels veïns perquè alguns tiraven objectes als agents. Aineto sospita "que es tracta de la policia que va demanar als veïns que esborressin les imatges" que havien gravat.

Aquest dimecres també han declarat dos tècnics més del Sistema d'Emergències Mèdiques que van atendre Benítez al lloc dels fets. Segons fonts judicials, haurien explicat que una de les agents tenia sang a la camisa, tot i que han reconegut que no li van veure cap ferida perquè no la van explorar. Haurien dit que només van comprovar que tenia dolors cervicals, tot i que ja arrossegava molèsties prèvies.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00