Domingo, 27 de Noviembre de 2022

Otras localidades

Rajoy no té presses per convocar la bilateral Estat-Generalitat

Mariano Rajoy alenteix la convocatòria de la comissió bilateral Estat-Generalitat a l'espera que s'aclareixi la situació política a Catalunya. No hi ha cap pressa, asseguren fonts populars

El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, en su comparecencia de hoy ante los medios de comunicación tras participar en la conferencia europea de jefes de Estado y de Gobierno de la UE sobre empleo juvenil, que se ha celebrado en el Palacio del Elíseo en París.

El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, en su comparecencia de hoy ante los medios de comunicación tras participar en la conferencia europea de jefes de Estado y de Gobierno de la UE sobre empleo juvenil, que se ha celebrado en el Palacio del Elíseo en París. / EFE/Presidencia del Gobierno/José María Cuadrado

Aquesta posició contrasta amb les paraules de la vicepresidenta del govern , que anunciava fa uns dies que s'iniciaven els treballs previs per convocar l'òrgan creat per tractar els traspassos pendents de competències a Catalunya i desplegar l'Estatut.

Fonts populars asseguren que la bilateral s'ha de celebrar com a contrapartida a l'aturada del procés i en un context de diàleg i bona entesa entre ambdós executius, .circumstància que ara per ara no es dóna.

Soraya Saénz de Santamaría assegurava divendres passat tenir acordat amb el president de la part catalana de la comissió, Josep Antoni Duran i Lleida, que els tècnics actualitzessin el contingut per convocar-la, però realment la voluntat al respecte és nul.la.

Segons les mateixes fonts, tant el govern central com el PP català estan a l'expectativa -i més després de les darreres desavinences entre els partits proconsulta- de saber si arriba o no a port la via, la data i la pregunta. Un cop es clarifiqui l'escenari es prendran les decisions i la bilateral pot ser moneda de canvi.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?