Sociedad

Trias, abocat a la qüestió de confiança

El ple de l'Ajuntament ha rebutjat els números de l'alcalde Trias, que d'aquesta manera es veu obligat a sotmetre's a una qüestió de confiança per garantir el funcionament econòmic de la ciutat

Xavier Trias, al plenari municipal de BarcelonaAjuntament de Barcelona

El cas és que la qüestió de confiança permetria, si es presentes un candidat alternatiu, plantejar una moció de censura contra l'alcalde convergent. Un escenari, d'altra banda, poc probable, perquè per això s'haurien d'entendre PSC i PP

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha rebutjat els pressupostos del govern de Xavier Trias. Només CiU i Unitat per Barcelona han donat suport a uns comptes que malgrat tenir un suport minoritari s'acabaran aprovant d'aquí a un mes perquè l'alcalde els ha vinculat a una qüestió de confiança, un mecanisme que permet la llei per casos com aquest i que l'oposició considera una argúcia d'un Govern dèbil.

Más información

Ara els grups de l'oposició tenen 30 dies per presentar un candidat alternatiu per ocupar el lloc de Xavier Trias. S'haurien de posar d'acord 21 regidors del consistori, un fet pràcticament impossible perquè obligaria a un pacte entre PSC i PP. Per tant, en un mes els comptes quedaran aprovats de forma automàtica. És la primera vegada a la història que uns pressupostos de l'Ajuntament de Barcelona s'aprovaran d'aquesta manera.

Xavier Trias diu que és una fórmula que no li agrada però que no li ha quedat altra sortida per la falta d'acord amb l'oposició. "em sap greu haver-la de fer, però l'hem de fer pel bé de la ciutat. I cada dia intentarem buscar mecanismes d'acord".

Pel president del grup socialista, Jordi Martí, és "la constatació palmària de la debilitat política del govern de Trias. Debilitat aritmètica, fruit de les eleccions, però també incapacitat de Trias d'haver trobat una majoria suficient al plenari que permeti governar"

El president del PP, Alberto Fernández Díaz, assegura que l'alcalde mai no ha volgut pactar aquests pressupostos: "vostè ha posat l'accent en la confrontació i en la ferida"

I Ricard Gomà, d'ICV, li retreu que utilitzi aquesta via, que considera poc democràtica: "per tant, alcalde, ni mà estesa ni resultats. Ara només pot vendre fum que no tapa la realitat, que és que vostès sortien amb una decisió presa en aquest procés"

Només Unitat per Barcelona ha votat a favor d'aquests pressupostos, però això no ha estat suficient perquè tiressin endavant.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00