Sociedad

Desena agent dels Mossos imputada pel 'cas Raval'

Es tracta de la policia que va pujar als pisos del carrer Aurora després de la reducció de Juan Andrés Benítez

El punt del carrer Aurora on es va produir la polèmica detenció de Juan Andrés BenítezACN

La jutge que investiga la mort de l'empresari del Raval, Juan Andrés Benítez, ha imputat una altre agent dels Mossos d'Esquadra, la desena. Li atribueix un delicte d'obstrucció a la justícia i un altre de coaccions

Ha estat el fiscal qui ha demanat la imputació d'aquesta desena agent, després d'escoltar el testimoni de la veïna del carrer Aurora que va anar a declarar ahir com a testimoni.

Aquesta dona va explicar que havia esborrat davant d'aquesta policia 16 fotografies sobre reducció policial. Va dir que ho havia fet voluntàriament i va negar pressions, però també va reconèixer que l'agent no va marxar del pis fins que va haver eliminat els arxius del telèfon.

Más información

La jutge imputa a l'agent un delicte d'obstrucció a la justícia i un altre de coaccions i la cita a declarar dilluns vinent, 9 de desembre.

Els Mossos sempre han defensat que aquesta policia va pujar als pisos del carrer Aurora perquè alguns dels veïns estaven llençant objectes a la policia. Les acusacions consideren que volia eliminar proves de l'actuació policial.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha confirmat que el Departament no adoptarà cap mesura en el cas d'aquesta agent, a diferència del que ha fet amb la resta d'imputats en el cas Raval: els vuit policies imputats per un delicte contra la vida estan suspesos de sou i feina, mentre que al novè mosso imputat per obstrucció a la justícia l'han canviat de destí.

Espadaler ha explicat que prenen aquesta decisió perquè en el cas d'aquesta policia hi ha una testimoni "que va explicar que havia esborrat unes imatges sense que la coaccionés ningú".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00