Domingo, 25 de Septiembre de 2022

Otras localidades

Imputen set exdirectius de Caixa Laietana per les preferents

Per primer cop a Catalunya un jutge ha obert una investigació sobre l'estafa de les preferents i ha imputat la cúpula de Caixa Laietana, una de les entitats que més negoci va fer amb aquest tipus de productes

Imatge d'arxiu de l'antiga seu de Caixa Laietana

Imatge d'arxiu de l'antiga seu de Caixa Laietana / ACN

Dues famílies que han perdut tots els estalvis d'una vida s'han querellat contra aquests exdirectius per haver-los col·locat un producte d'alt risc financer sense avisar-los dels perills.

A aquestes famílies els van convertir el deute subordinat en preferents l'any 2008 i després, al 2012, en accions de Bankia. Segons ha avançat el diari ARA, una ha perdut 80.000 euros i l'altre 100.000. Quan la seva advocada, Montserrat Vinyets, va anar a demanar els contractes, va veure que ni tant sols estaven signats.

El portaveu de l'associació d'usuaris de la banca, ADICAE, Alex Dauden, ha explicat a l'Hora L de SER Catalunya que "no és un cas únic". Assegura que els bancs "van fer creixer les participacions preferents un 66 per cent des de la caiguda de Lehman Brothers amb l'únic objectiu de capitalitzar-se" i parla de "frau premeditat".

De fet, el titular del jutjat d'instrucció 3 de Mataró, Jorge Juan Simarro, ha demanat en la seva última ressolució, a la que ha tingut accés La SER, que Caixa Laietana li passi, no els contractes dels afectats, sinó la documentació sobre com comercialitzaven aquests productes.

També a l'Hora L, l'alcalde de Mataró, Joan Mora, ha celebrat l'obertura del procés: "estic convençut que darrera de tot això hi ha hagut una voluntat de fer les coses d'una determinada manera, ocultant la realitat, i això requereix una reparació moral, castigant els culpables".

El jutge interrogarà els 7 exdirectius imputats el proper 22 de gener i el dia abans prendrà declaració als afectats.

Participacions preferents: el "corralito" a la espanyola (26/03)

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?