Sociedad

45 desnonaments diaris

A Catalunya, de gener a setembre hi ha hagut 45 desnonaments cada dia segons dades de la Justícia que ha revelat la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Fins el tercer trimestre hi ha hagut 12.000 expulsions i moltes perquè els inquilins no podien pagar el lloguer

Un activista de la PAH amb pancartes demanant que s'aturin els desnonaments, en una imatge d'arxiuACN

L'entitat comença un campanya perquè tots els ajuntaments catalans aprovin mocions per aconseguir que els bancs lloguin als pisos buits a preus socials

Catalunya continua liderant el nombre de desnonaments a l'Estat. Dels 50.000 casos que hi va haver de gener a setembre de l'any passat, 12.000 van ser a casa nostra.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca assegura que seguirà donant guerra durant aquest any i avui mateix ja ha enviat a tots els grups parlamentaris una moció perquè la faci arribar a tots els ajuntaments. La idea és anar a l'arrel del problema: que es lloguin els pisos buits que s'han quedat els bancs.

Más información

La PAH vol que s'estengui la decisió de l'Ajuntament de Terrassa que ja ha anunciat que multarà amb 5.000 euros cadascuna contra entitats financeres que tenen pisos buits a la ciutat.

El consistori els demana primer que l'ocupin, si en el termini d'un mes, no ho fan, el diu que o bé el cedeixen al consistori perquè el puguin llogar o els obre expedient. N'ha obert més de 700.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00