Sociedad

Mor Josep Maria Castellet

Ha mort Josep Maria Castellet, figura central de la cultura catalana de la segona meitat del segle 20. Escriptor, fundador de l'Associació d'escriptors en llengua catalana i director d'edicions 62, destaca molt especialment el seu paper com a editor

Josep Maria Castellet, en una imatge d'arxiuCADENA SER

Castellet ha mort als 87 anys a Barcelona

Va ser una figura clau en la vida cultural catalana i espanyola de la segona meitat del segle XX. Va renovar la tradició crítica introduint les tendències europees en antologies clau com 'Poesia Catalana del segle XX', que va escriure amb Joaquim Molas, 'Veinte años de poesia española' o 'Nueve novísimos poetas espanyoles'.

Com a editor, va publicar joves autors que amb el temps es confirmarien com a grans valors de la literatura .

Más información

Malgrat es va jubilar l'any 1996, ha mantingut vinculació amb el grup que ha fet un comunicat de condol en el que recorda que sota la seva direcció, Edicions 62 es va convertir en l'editorial catalana de referència.

Premi nacional de la literatura catalana i espanyola i medalla d'or de la Generalitat i del Ministerio de cultura, Castellet acabava de fer 87 anys.

Josep Maria Castellet a 'Tot és Comèdia' (2008)

23:43

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140109csrcsrcat_19.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00