Lunes, 23 de Mayo de 2022

Otras localidades

Els sense sostre pugen un 45 per cent a Barcelona des del 2008

El nombre de persones sense sostre a Barcelona ha pujat un 45% des del 2008. Segons un informe de la Síndica de Greuges de la ciutat, gairebé 3.000 persones dormen al carrer, en assentaments o en equipaments socials

Imatge d'un indigent dormint al carrer

Imatge d'un indigent dormint al carrer / CADENA SER

Maria Assumpció Vilà reclama a l'ajuntament un pla urgent per fer front a aquesta realitat

Segons dades del Servei d'Inserció Social de l'Ajuntament de Barcelona, al març de 2013 hi havia 2.933 sense llar a la ciutat. D'aquests, 870 dormien al carrer; 595 en assentaments o barraques i 1.468 en equipaments socials. Aquestes gairebé 3.000 persones signifiquen un increment espectacular del 45% respecte a les que es tenien detectades al 2008, en el moment en que arrenca la crisi.

La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, reclama a l'Ajuntament que posi en marxa un pla específic d'actuació amb un pressupost concret per tirar-lo endavant.

La síndica admet que l'Ajuntament ha fet esforços per respondre a aquesta situació, amb un increment del 28% de places en centres residencials o pisos d'inclusió públics des del 2008, però l'increment de l'oferta ha quedat clarament per sota de la pujada de les necessitats socials.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?