Sociedad

Via directa dels russos cap a la Costa Daurada

Reus connectarà amb Moscou durant els mesos d'estiu. L'anunci esperona els promotors turístics a incrementar, encara més, el nombre de turistes russos que visiten la Costa Daurada

ACN

Precisament els municipis que conformen la Costa Daurada central han anunciat que gestionaran conjuntament els recursos provinents de la taxa turística És una iniciativa pionera a tot Catalunya.

Más información

L'aeroport de Reus tindrà vols directes a Rússia. A partir de la primavera i fins a la tardor, el touroperador Coral Tours oferirà vols charter setmanals fins a Moscou. Aquesta operació, que s'acabarà de tancar en les properes setmanes, es preveu que tingui continuïtat en un futur. Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona i del Patronat de Turisme, explica que la voluntat és que sigui un pol d'atracció: "fer que Reus sigui base d'aquest touroperador fa que el territori sigui referència. A la vegada, estimularà d'altres iniciatives similars".

Coral Tours és l'empresa que més volum de viatgers russos mou per tot el món, 2,5 milions anuals. Un 12% del total de turistes que van arribar durant el 2013 a la Costa Daurada eren provinents d'aquest país, liderant el rànquing de visitants extrangers.

Gestió conjunta de la taxa turística

D'altra banda, la Costa Daurada gestionarà conjuntament els recursos provinents de la taxa turística per tal de reforçar la marca a nivell internacional. És una iniciativa pionera a tot Catalunya.

El 30% d'aquest impost va a parar als ajuntaments. Els consistoris de Salou, Cambrils i Vila-seca aglutinaran aquesta partida i faran una bossa única de diners que, complementada amb un ajut del Patronat de Turisme de la Diputació, suposaran 755.000 euros que serviran per promocionar el territori. Poblet lloa aquest gest, assegurant que "sumar esforços ajudarà a fer molt més potent el nostre missatge". A la iniciativa també s'hi ha sumat el suport del món empresarial, concretament de la Federació d'Hosteleria i Turisme i l'Associació Hotelera de Salou-Cambrils-La Pineda.

Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, explica l'acord entre el touroperador Coral Tours i l'aeroport de Reus.

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140114csrcsrcat_24.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Josep Poblet, president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, dóna els detalls de la gestió conjunta de la taxa turística que faran els municipis més importants de la Costa Daurada.

00:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140114csrcsrcat_25.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00