Domingo, 03 de Julio de 2022

Otras localidades

Noves proves apunten a l'ús de dues armes aprop d'Esther Quintana

Un informe de la Guàrdia Civil conclou que l'escopeta que duia el mosso de Dragó 40 imputat triga més de 4 segons a carregar-se de forma manual. Un vídeo recull dos trets en menys d'un segon

Esther Quintana als estudis de Ràdio Barcelona

Esther Quintana als estudis de Ràdio Barcelona / JAVIER CARRERA

Noves proves del cas Esther Quintana, que els avança SER Catalunya, obren la hipòtesi que els mossos van disparar dues armes quan la víctima va perdre l'ull. Un informe de balística de la Guàrdia Civil conclou que és impossible que l'escopeta del mosso imputat disparés dos cops en només un segon de diferència, tal i com se sent en un vídeo enregistrat al Passeig de Gràcia de Barcelona.

L'escopeter de la furgoneta identificada com a Dragó 40 va admetre haver disparat almenys dues salves aprop d'on Esther Quintana va perdre un ull al final d'una manifestació de la vaga general del 14 de novembre del 2012. L'escopeta que va fer servir estava espatllada i per tant no es podia carregar de forma automàtica. Un vídeo enregistrat a la zona per una televisió local, Graciamón.tv, recull dues detonacions en poc més d'un segon de diferència, que es perceben clarament. A més, sonen diferent, un so és més sec i l'altre té més reverberació.

La defensa dels mossos imputats va demanar un informe a balística, que el jutge va encarregar a la Guàrdia Civil, per saber quant temps es triga a disparar una escopeta d'aquestes quan es carrega de forma manual. I l'informe conclou que es necessiten entre 4 i 17 segons. Aquestes proves plantegen, per tant, que el policia no va tenir temps de disparar dos trets tant seguits. Això obre la possibilitat que un altre policia disparés també amb la seva escopeta o llançadora molt aprop d'Esther Quintana.

El departament d'Interior va apartar un equip sencer, els integrants de la furgoneta Dragó 414, en considerar que els havien perdut la confiança per haver ocultat, suposadament, durant un anyque havien disparat almenys una salva aprop d'on hi havia Quintana. Tot i que així es recollia en un informe escrit pel responsable del grup, l'escopeter d'aquesta furgoneta ho va negar davant del jutge del casdurant la seva declaració com a testimoni. Va afegir que no havia ni baixat del vehicle amb l'escopeta perquè li feia mal l'esquena. Els policies però segueixen apartats.

L'acusació particular ha demanat, per la seva banda, proves tècniques de les armes que fan servir els antiavalots. Interior manté que els mossos no van disparar cap pilota de goma. El jutge manté imputats l'escopeter i el sotsinspector de la furgoneta Dragó 40 de la Brigada Mòbil.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?