Domingo, 03 de Julio de 2022

Otras localidades

Sis mossos declaren com a imputats per les càrregues de l'última visita dels Prínceps

Els manifestants antimonàrquics que acusen sis mossos d'esquadra de lesions durant la càrrega policial que hi va haver en l'última visita dels Prínceps a Girona, volen que el cas arribi a judici. Avui, els sis agents han declarat davant del jutge.

L'única imatge que s'ha captat dels agents. /ACN

L'única imatge que s'ha captat dels agents. /ACN

Els agents han comparegut davant del jutjat d'instrucció -han entrat sense que pràcticament ningú els veiés i han marxat igual- després que els integrants del col·lectiu antimonàrquic els identifiquessin amb l'ajuda de videos i fotografies.

Segons l'advocat dels manifestants, Benet Salelles, els 5 agents i el cap de l'operatiu han reconegut haver utilitzat la força però al·leguen que ho van fer d'una manera proporcionada. Salellas diu que els seus clients tenen els informes mèdics que acrediten les lesions i diu que les imatges demostren que el dispositiu era clarament desproporcionat. Demanaran que el cas arribi a judici.

Els antimonàrquics acusen els agents d'una falta de lesions i un dels agents ha denunciat un dels manifestants per atemptat contra l'autoritat.

Es dóna el cas que demà, el cap del dispositiu de la visita dels Prínceps de l'any anterior, el 2012, també ha de comparèixer davant del jutge per identificar els agents que van participar en la càrrega policial. També acusen un seguit de mossos de lesions però la part acusadora, en aquest cas, no sap els números identificatius de les persones que vol denunciar.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?