, 24 de de 2021

Otras localidades

L'Ajuntament de Barcelona no entrarà al CENIT fins que s'auditin els comptes

El Centre d'Innovació del Transport, format per la Universitat Politècnica de Catalunya i la Generalitat, promou la recerca, en transport i gestió de la mobilitat

La Generalitat va decidir sortir del Centre d'Innovació del Transport, CENIT, a primers de l'any passat, en el marc de la política de reducció de despeses del govern català. El seu lloc l'havia d'ocupar l'Ajuntament de Barcelona, però de moment no ho ha fet. Fonts del consistori han explicat a la SER que la voluntat d'entrar-hi existeix, però que no ho faran fins que els comptes estiguin clars.

Això passa, entre d'altres coses, perquè es resolgui l'expedient que s'ha obert a la persona que ha dirigit el centre en els darrers anys, el Catedràtic Francesc Robusté. Segons apunten diverses fonts, la investigació interna s'inicia perquè Robusté hauria cobrat, al menys durant 2 anys, una quantitat superior a la que permet la universitat. La normativa diu que els professors, entre el sou de catedràtic i la resta d'activitats que facin, no poden superar més d'una vegada i mitja el sou del rector. En el cas de l'ex director del CENIT, això hauria passat els anys 2011 i 2012 i significaria una falta molt greu que pot suposar la inhabilitació temporal.

A més de la resolució d'aquest expedient, l'Ajuntament esperarà a conèixer l'Auditoria que ha encarregat el nou rector de la UPC que analitzarà els comptes de la universitats i de les seves entitats adscrites. Fins i tot, el consistori no descarta fer-ne una de pròpia abans de fer el pas d'entrar en aquest consorci.

El consistori considera interessant formar part d'aquest centre de reconegut prestigi perquè treballa en la recerca i innovació al transport i la mobilitat. I per tant, en l'aplicació de les noves tecnologies en aquests sectors, un dels pilars de l'estratègia de Barcelona com a Smart City.

Si el govern de l'Ajuntament de Barcelona decideix entrar a formar part del CENIT, la decisió ha de tenir el suport d'algun altre grup polític perquè s'ha d'aprovar al plenari.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?