Sociedad

La jutge demana un informe de salut mental i tòxics dels Mossos imputats al Cas Raval

També ha citat a declarar com a testimoni l'home amb qui es va barallar Juan Andrés Benítez abans de l'arribada dels Mossos

Un fotograma del vídeo publicat pel diari EL PAÍS on es veu l'actuació dels policies al Raval, la nit del 5 d'octubreEl País

La jutge que investiga la mort de l'empresari del Raval, Juan Andrés Benítez, demana un dictàmen sobre la salud mental dels 10 mossos imputats i sobre el consum de tòxics. La jutge ha ordenat que també es practiquin una sèrie de proves més per esbrinar com va morir la víctima.

La jutge vol que uns forenses analitzin la salut mental dels 10 mossos imputats per la mort de Juan Andrés Benítez, així com si consumeixen habitualment algún tipus de tòxic.

Más información

A més, la titular del jutjat d'instrucció 20 de Barcelona ha citat a declarar l'home amb qui es va barallar Benítez abans de la intervenció dels Mossos. Aquest veí del Raval ja va declarar davant de la jutge com a imputat per la mort de l'empresari, però ara la magistrada vol escoltar-lo com a testimoni. En aquesta condició, l'home està obligat a explicar la veritat.

La jutge també ha demanat que els forenses que van fer l'autòpsia de Benítez resolguin els dubtes de la fiscal i expliquin si l'empresari podria haver mort només pels cops dels agents, sense haver consumit res i sense estar malalt, o si la seva malaltia del cor combinada amb el que havia prés hauria estat igualment mortal.

En canvi, denega que es faci una segona autòpsia al cos o proves al cor, com demanava una de les defenses. En l'última ressolució, considera que practicar aquesta prova resultaria "inútil i perjudicial", perquè podria fer perdre més temps a la investigació.

Tampoc ha autoritzat que experts en seguretat facin un informe sobre quan i com s'han d'utilitzar els cops de distracció que els Mossos haurien fet a Benítez, una altra de les proves que demanaven les defenses.

També ha descartat totes les peticions d'arxiu o d'ampliar la investigació per nous delictes.

La jutge parla de "multitut de grans evidències" i de "poderosos indicis" d'una "actitut reprovable" dels Mossos i insisteix que la reducció va ser "excessiva, desproporcionada i desmesurada".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00