Sociedad

"Presi, has de vendre'm. Vull marxar del Barça"

Touré Yayá va dir aquesta frase a Joan Laporta, gairebé a cau d'orella, a la mateixa gespa de l'estadi d'Abu Dabi, on el Barça s'acabava de proclamar campió del món de clubs. No va esperar ni a que acabés la celebració pel títol

El exazulgrana Yaya Toure celebra el gol ante el Manchester UnitedReuters

Touré va veure clar que Sergio Busquets li acabaria relegant a la banqueta i no es va esperar per buscar un futur lluny de Barcelona

"Presi, has de vendre'm. Vull marxar del Barça". La frase és de Touré Yayá a JoanLaporta i li va dir a la mateixa gespa de l'estadi d'Abu Dabi on el Barça va guanyar el Mundial de Clubs. Aquell dia que va tancar el cercle de l'any perfecte, el dels sis títols. Touré acabava de rebre la medalla de campió, s'havia abraçat amb Joan Laporta però no va esperar ni un dia més per deixar clar el seu desig: volia marxar del Barça.

Más información

"Presi, has de vendre'm", aquesta va ser la frase. Una frase dita, gairebé,a cau d'orella.Laporta es va quedar estupefacte però va tenir clar que l'etapa de Touré acabava aquella temporada. Era desembre del 2009. Al juliol del 2010, Touré era traspassat al Manchester City.

Touré va deixar clar que se'n volia anar després d'haver-ho guanyat tot però veient que Sergio Busquets li havia pres el lloc a l'equip titular. De fet, en aquella final del Mundial de Clubs, contra Estudiantes, Touré va ser suplent i això el va emprenyar, fins al punt que, a la mateixa gespa de l'estadi, enmig de la celebració pel títol, ja li va dir a Laporta que volia que el vengués a final de temporada.

El jugador africà va donar un gran rendiment al Barça. En tres temporades va guanyar tots els títols possibles però va acabar marxant abans d'hora perquè no va acceptar el seu rol a l'equip. Touré volia més llibertat a sobre del terreny de joc i, sobretot, no va acceptar ser suplent després de l'aparició de SergioBusquets.

Al Manchester City, Touré va trobar la llibertat anhelada, una titularitat garantida i més diners. El seu representant, DimitrySeluk, ha convertit Touré en un dels futbolistes més ben pagats del món. L'agent, a qui Touré considera com un segon pare, és una persona tan peculiar, que al Barça encara recorden algunes de les seves frases.

"El món es divideix entre dos classes de persones: els rics i els pobres. I jo sóc ric. Per tant, m'heu de fer cas". Això és el que acostumava a repetir Dimitri Selukdurant les negociacions.

El cert és que Touré va donar un gran rendiment esportiu i va acabar sent una bona operació econòmica perquè el Barça el va fitxar per uns nou milions d'euros i el va traspassar per uns 24. El seu substitut va ser Javier Mascherano, unade les primeres operacions que va portar, personalment, l'actual president del Barça, Josep Maria Bartomeu.

Sique Rodríguez

Sique Rodríguez

Director del 'Què t'hi jugues!' de SER Catalunya y de 'El Bar'

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00