Jueves, 06 de Octubre de 2022

Otras localidades

Esperant la rebaixa de l'IVA cultural

El president del Grup Focus i de l'Associació de Sales de Teatre de Catalunya, Daniel Martinez retreu al Parlament que hagi trigat un any i mig a convocar al sector cultural per interessar-se formalment per l'efecte que ha tingut la pujada de l'IVA

El pati de butaques del Teatre Nacional de Catalunya

El pati de butaques del Teatre Nacional de Catalunya / TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA

Martínez confia que el Govern central aplicarà aviat la rebaixa que ha pactat amb el sector.

Daniel Martínez agraeix l'interès del parlament, tot i que considera que han fet una mica tard perquè el propi sector ha pactat amb el govern del PP que l'iva es baixarà i quedarà a l'entorn del 10%.

Una possibilitat que el propi ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha confirmat de manera ambigua a la sessió de control del matí d'aquest dimecres al Congrés. Mentre arriba aquesta rebaixa, la situació de productors, promotors i actors és tan dramàtica que grans figures estan treballant sense cobrar. Ho denunciava Anna Rosa Cisquella, que parlava en nom de les companyies de teatre professional: "La gent no pot sacrificar-se i autoimmolar-se tota la vida, el que està fent ara és resistir per a què això no decaigui, perquè el teatre, l'art, sortosament, és vocacional i la gent per no quedar-se a casa treballa gratis, però això no és mantenir un sector".

Representants d'altres àmbits culturals, com ara els crítics d'art i els promotors diuen que la rebaixa de l'IVA es només la primera, però no la única necessària per revitalitzar un sector que continua ferit.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?