Sociedad

El cobrador del frac virtual

Un 20% de les empreses catalanes són moroses. La Confederació Empresarial de Tarragona, la CEPTA, ofereix un instrument per localitzar-les, per esbrinar quines tenen deutes i no paguen al dia.

Tarragona té un 30% d'empreses moroses. És la demarcació que pateix més aquesta situació, superant en deu punts la mitjana catalana. Una companyia externa ha elaborat un llistat amb totes les empreses de la demarcació que es troben en aquesta situació. Les empreses poden consultar-ho per conèixer, de cara a futures aliances o contactes, qui està en números vermells i qui compta amb una situació financera sanejada. El que es proporciona és informació mercantil i judicial, per tal de poder saber si hi ha deutes amb organismes públics.

Excés de confiança

Alberto Pérez, el director comercial d'Equipfax, explica que sovint els deutes deriven de l'excés de confiança: "no hi ha una política de prevenció del risc. Un n'hauria d'estar segur de que les empreses o autònoms amb els que treballa després poden pagar les factures, hi ha d'haver garanties que serà així per evitar ensurts".

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00