Sociedad

Una fita gastronòmica única

"El somni" és la darrera creació del Celler de Can Roca: un documental, un llibre i una exposició

Una imatge de "El somni", darrera creació del Celler de Can RocaCADENA SER

"El somni" narra el procés d'elaboració d'un sopar per a dotze comensals molt especials que van poder degustar dotze plats dels germans Roca en una taula al voltant de la qual s'hi feien projeccions i sonava música de fons. En paraules dels Roca és "una fita gastronòmica sense precedents"

Franc Aleu ha dirigit aquest experiment que arribarà a les sales de tot el món el proper 9 de maig. "El somni" és el relat de com els germans Roca i tot l'equip del Celler de Can Roca va idear, cuinar i servir un sopar que es va fer ara fa un any al Centre d'Arts Santa Mònica, a Barcelona.

Más información

Els comensals eren dotze i de dotze disciplines diferents. Hi eren l'artista Miquel Barceló, el químic Jaume Estruch l'escriptor gastronòmic Harold McGee, el poeta Rafael Argullol, o el cuiner Ferran Adrià.

Cada plat es va servir amb unes imatges que es projectaven al voltant i a sobre la taula i amb música composada expressament per a cada plat. Van participar en la composició Sílvia Pérez Cruz, Albert Pla o Wolfang Mitterer entre d'altres. Per a Joan Roca "El somni" es "una nova manera de pensar" i "obre una nova tendència a l'àmbit de la gastronomia i la restauració".

El documental, produït per Mediapro, s'estrena el 9 de maig; el llibre, editat per Lunwerg en castellà i Edicions 62 en català, ja serà a les llibreries per Sant Jordi i l'exposició que completa el projecte s'inaugura el 9 de maig a l'Arts Santa Mònica.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00