Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 23 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Tarragona vol tenir la seva pròpia Barceloneta

La ciutat vol revitalitzar el Serrallo, el barri marítim, atraient noves inversions mirant de cara al futur i pensant en l'arribada regular de creueristes d'aquí a uns anys.

Vista aèrea de la zona del Serrallo. /

La meitat de locals del Serrallo estan buits. La ocupació comercial és del 55%, la més baixa de la ciutat, tenint en compte que la mitjana és del 75% i que a la zona més turística, la Part Alta, la xifra s'enfila fins al 80%. Com que hi ha molts espais amb les persianes baixades, els preus dels lloguers són molt econòmics: la mitjana és de 5,54 euros per cada metre quadrat, dos euros per sota del preu mig i cinc euros per sota de zones com l'Eixample.

L'ajuntament de Tarragona vol convertir aquesta cojuntura d'aglomeració de locals buits i barats en una oportunitat i revitalitzar el barri marítim emmirallant-se sobretot en els propers anys: es vol preparar la zona per la futura arribada de creueristes, fer que passegin, comprin i mengin al Serrallo i que sigui la seva primera parada a la ciutat. Per aconseguir l'objectiu, es continuarà assessorant a través de les oficines de Tarragona Impulsa a tothom qui vulgui desenvolupar una activitat a la ciutat, i s'adequaran les intervencions de dinamització a la situació comercial i de cada barri.

Un gir de 180 graus

La queixa dels veïns de la Part Baixa de la ciutat sempre ha estat l'oblit. Segons David Nogué, director de l'Observatori Econòmic Eixos.Cat, "a Tarragona li ha passat com a Barcelona, han viscut molt de temps d'esquena al mar. Ara s'ha d'obrir i aprofitar-lo, tal i com s'ha fet a la Barceloneta".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?