Lunes, 26 de Julio de 2021

Otras localidades

Nous cicles en FP dual el curs vinent

Ara n'hi ha 10 (9 en dual i un en alternança simple) i l'ampliació es planteja als instituts públics Guindàvols, Caparrella i Ronda, al concertat Episcopal i a les acadèmies privades Ilerna i Martínez

Nous cicles en FP dual el curs vinent

Pati de l'Institut Caparrella de Lleida -foto: INS CAPARRELLA WEB-

El departament d'Ensenyament estudia ampliar el curs vinent a Lleida de 10 a 16 els cicles formatius de la modalitat dual, que permeten fer part de la formació a l'empresa, cobrant un sou. A banda de la Caparrella, a la ciutat de Lleida es vol oferir també als instituts Guindàvols i Ronda.

Al Guindàvols l'oferta es faria en la família de fabricació mecànica, tant en el cicle formatiu de grau mitjà de Mecanització com en el de grau superior en Programació de la Producció Mecànica: Al Ronda, es vol oferir al Cicle Formatiu de grau superior d'Educació Infantil i a la Caparrella, s'ampliaria l'oferta que ara ja fan en Electromecànica de Vehicles Automòbils, amb un cincle formatiu de grau mitjà en Electromecànica de Vehicles, i un de superior en Automoció. També es planteja ampliar l'oferta en aquest centre d'FP Dual amb un nou cicle de grau superior de la família d'electricitat i electrònica "en Sistemes de Telecomunicació i Informàtics", segons ha explicat el director de l'Institut, Emili Grau.

Centres privats i concertats

Així mateix, d'acord amb l'oferta que planteja pel curs vinent, Ensenyament vol obrir a partir del curs vinent la Formació Professional Dual a les acadèmies privades i està treballant per incroporar les acadèmies Ilerna i Acadèmia Martínez en aquesta oferta (en tots dos casos en la família de serveis socioculturals i a la comunitat), com al Ronda. D'aquesta mateixa temàtica s'estudia obrir un cicle de grau superior dual al col.legi concertat Episcopal de la ciutat de Lleida.

L'oferta actual

Actualment, la FP Dual s'ofereix a Lleida a l'Institut Caparrella (en un cicle formatiu de grau mitjà en electromecànica), a l'Institut Guissona, en un cicle de grau superior en Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària; a l'Institut Alfons Costafreda de Tàrrega, amb dos cicles formatius (un superior i l'altre de grau mitjà), un en Mecatrònica Industrial i l'altre en Manteniment Electromecànic i un tercer, de la família informàtica en Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma; a l'Institut Josep Vallverdú de Les Borges en Olis d'Oliva i Vins; a l'Escola d'Ostaleria de Les, en Gestió d'Allotjaments Turístics; dos més a l'Escola del Treball de Lleida -un en Comerç i l'altre en Transport i Logística- i un darrer, a l'institut del Pont de Suert de la família d'activitats físiques i esportives. En aquest cas és alternança simple -els alumnes també cobren un sou per fer la seva formació a l'empresa, tot i que són menys hores que la resta-. Es tracta d'un cicle de grau mitjà en Conducció d'Activitats Fisicoesportives en el Medi Natural.

A tot això cal afegir l'oferta d'Agricultura, que també té previst obrir a les escoles de capacitació agrària un nou cicle sobre Ramaderia i Sanitat Animal.

Emili Grau, director de l'INS Caparrella, diu que ampliaran l'oferta dual en "telecomunicació i automoció"

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?